Törzsadatok

Terméktörzs

A terméktörzsbe belépve, először a termékek listáját kapjuk. Itt széleskörű – egymással kombinálható - szűrési lehetőségek vannak, a leszürt adatokon egyszerre történő adatmegadási lehetőségekkel.

Csak címszavakban, a program többek között a következő adatokat tárolja egy-egy termékről (részletek a letölthető leírásban):
Gyártó,
Készletmozgás kapcsoló (ha be van kapcsolva, akkor csak akkor számlázható, ha van belőle készlet), Termékkód (20 karakter), Termék megnevezés (70 karakter hosszú lehet), Termék idegen nyelvű megnevezés (50 karakter), Szállító kódja (20 karakter), Jellemző (20 karakter), Katalógus (20 karakter), Vonalkód EAN (13 karakter), Vámtarifa, Vámtarifa %, Termékdíj, Mennyiségi egység, Súly, Egységár, Devizanem, Beszerzési szorzó, Árszorzó, Minimális raktárkészlet, Maximális raktárkészlet, Minimális rendelés, Rendelési egység, Eladási egység, Főcsoport/alcsoport, Áfacsoport, Származási hely.

A program még kijelzi a következő adatokat a termékről: Raktárkészlet, Kölcsönben lévő készlet, Foglalt készlet, Visszaigazolt mennyiség (vevőktől), Megrendelt mennyiség (beszállítótól), havi átlag forgalom mennyiségben (két, a paraméterekben megadott hónapszámra), Beszerzési ár Ft, Listaár (eladási ár) Ft , Beszerzési árfolyam (az aktuális árfolyam alapján ennyivel számol), Eladási árfolyam.

 

Ügyféltörzs

Az ügyfél lehet: Beszállító, Vevő, vagy Viszonteladó. Mindhármat ugyanazzal a programrésszel lehet kezelni. A program kijelzi az aktuális ügyfél ügyintézőit is. Ügyintézők között keresni külön a főmenüből indítható funkcióval lehet. Széleskörű egymással kombinálható szűrési lehetőségek vannak, a leszürt adatokon egyszerre történő adatmegadásí lehetőségekkel.

Csak címszavakban, a program többek között a következő adatokat tárolja egy-egy ügyfélről:
Kód, Keresőnév (25 karakter), Cég neve . (60 karakter), Cím (4 cím tárolható egy cégről), Bank, Telefonszám (3 db),  Fax, E-mail (2 db), Honlap címe, Alapértelmezett fizetési mód, és fizetési határidő, Hitelkeret, Engedmény %, Adószám, Üzletkötő aki a céggel foglalkozik, Ügyféltípus, alapértelmezett devizanem, Körlevélkapcsoló (az itt megjelölt vevőket eszerint leszűrve és Excel táblázatba kiírva Word segítségével körlevelet lehet készíteni), Iparág...

A program kijelzi az adott vevő összes tartozását, és lejárt tartozását.

Az ügyfelekhez ügyintézőket lehet letárolni. Egy ügyintézőről, nevet, beosztást, 2 telefont, faxot, e-mail címet, honlap címet, lakáscímet, és megjegyzést lehet letárolni. Ezen kívül itt is van körlevélkapcsoló, mely szerint lehet szűrni az ügyintézők listájában, majd Excelbe írni, és Worlddel körlevet készíteni.

 

Gyártótörzs

Minden terméket gyártóhoz kell rendelni. A gyártóról megadató adatok:
Neve, Kódja, Alapértelmezett árszorzó, Beszerzési szorzó, Devizanem, Származás, Kód prefix (a termék kódja elé illeszti).

Az egyes mezők melletti nyomógombra kattintva, az összes a gyártóhoz tartozó terméken a megadottra írja át a megfelelő adatot. Az Árszorzót, és a Beszerzési szorzót egy lépésben az összes gyártó összes termékén isát lehet iratni.

 

Irányítószám-törzs

Az irányítószámot, és a hozzátartozó helységet tartalmazza. Elég csak annyi jegyet beírni, amíg egyértelmű nem lesz a helység, pl. Budapesthez „1”-et.

 

ÁFA csoport törzs

A megnevezést, és a hozzá tartozó %-ot kell letárolni.

 

Iparág törzs

A megnevezést kell megadni, és ezután az ügyfelekhez lehet rendelni.

 

Ügyféltípus törzs

A megnevezést kell megadni, és ezután az ügyfelekhez lehet rendelni.

 

Raktártörzs

 

Pénztár/bank megnevezés törzs

 

Mennyiségi egység törzs

Magyar, angol, és német megnevezést kell megadni.

 

Vámtarifa törzs

 

Költségnem/pénzügyi csoportkód törzs

A pénzügyi mozgásokhoz lehet itt csoportosítást megadni, ami alapján azután elemezni lehet az adatokat. Megadható a költségnem, és hozzá rendelhető pénzügyi csoportkódok.

Devizanem törzs

A devizanem 3 jegyű azonosítója adható meg, valamint un. kerekítési kód.

Üzletkötő törzs

A név mellett a jutalékszorzót, és az akciós jutalékszorzót kell megadni (jutalékszámításhoz).